Sportpsychologie voor organisaties

(Sport)teams met een groot aanpassingsvermogen, presteren het beste. Zij kunnen snel schakelen en zijn daardoor flexibel.

2 uur

Herken je het volgende in je team of afdeling?

Geen wedstrijd is hetzelfde

Lees meer

Je probeert als team zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Door hard te trainen, afspraken met elkaar te maken over de tactiek, en alternatieve plannen achter de hand te hebben, voor het geval dat. Het mooie aan sport is dat je nooit precies weet wat er in een wedstrijd gaat gebeuren. Er zit altijd een onvoorspelbare factor in, hoe goed je ook voorbereid bent.

In veel afdelingen en teams binnen organisaties is dit ook de realiteit. De wedstrijd is dan bijvoorbeeld een project. Wat kunnen we leren van topsportteams die goed in staat zijn flexibel te reageren op veranderende situaties?

Begin met chaos

Om het aanpassingsvermogen van je team te trainen, begint je met chaos. Chaos zeg je? Ja, chaos stimuleert de creativiteit en flexibiliteit: het team moet bestaande routines loslaten en nieuwe oplossingen bedenken. Hiervoor is het nodig dat ze gezamenlijk gebruik kunnen maken van vier vaardigheden, die het team zelfregulerend maken.

In deze workshop creëren we in een team challenge op een speelse manier chaos, en is het aan je team om hier flexibel op te reageren. Het team leert welke van de vier vaardigheden het al onder de knie heeft, waar het nog kansen laat liggen, en zet hierin een eerste stap.

Trainer/Coach

Naam: Marjolein Torenbeek

Functie: Sportpsycholoog en auteur

Nice to know: Schrijver van o.a. “CHAOS. Het trainen van het aanpassingsvermogen van teams”.

Lees minder

Offerte aanvragen


Webdesign: Creative Data